La Fundació Marianao i la FiBS signen un conveni per desenvolupar un projecte social amb joves vulnerables

Per juny 30, 2016 General Sense comentaris

Amb la signatura d’aquest conveni, la Fundació Família i Benestar Social (FiBS) posa al servei de la Fundació Marianao dues cases que daten de principis del segle XX, per desenvolupar projectes socials amb joves.

La restauració i rehabilitació d’aquestes cases es va iniciar a principis del 2015. La cessió inclou un terreny de 675 m2 en el que es treballa per transformar-lo en hort ecològic, en un municipi, com Sant Boi de Llobregat, amb forts lligams a la pagesia del Baix Llobregat. Aquest conveni ajudarà a fer realitat que una vintena de joves, que fins ara estaven inactius, es puguin formar en la restauració de mobles antics i en l’aprenentatge dels oficis vinculats a la rehabilitació d’edificis. La rehabilitació de les cases s’està duent a terme també amb la cooperació voluntària i altruista de persones, empreses, comerços i institucions col.laboradores.

La Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat s’ocupa de la restauració de les dues cases, una de les quals va ser ocupada el setembre de l’any 1980 per crear el primer Casal de Joves de la ciutat i constitueix l’origen històric de la Fundació Marianao. 35 anys després, l’entitat ha tornat als seus orígens impulsant un procés de restauració que ha generat un espai de relació comunitària intergeneracional que engloba persones de totes les edats.