25 anys d’una història d’amor: batecs del Gòtic, batecs de la Llar

By abril 27, 2016 Notícies

El 21 de setembre de 1991 va obrir les seves portes la residència “Llar de la Mercè”. 25 anys dedicats a l’atenció, l’acompanyament, i a la prestació de serveis a les persones més vulnerables de la nostra societat, la gent gran sense recursos i amb dificultats socials, econòmiques i de salut. Alfons Thió, director de la FIBS, destaca que “la Llar ha culminat tots aquells esforços i il·lusions depositats per la Fundació, ara fa 25 anys” i tot això ha estat possible “gràcies a l’esforç, compromís, vocació i professionalitat de l’equip humà que està al capdavant de la residència i dels serveis diürns”. Un tracte directe i personal, amb un model d’atenció centrat en la persona i potenciant actituds positives, interaccionant amb calidesa, suport, respecte, acceptació, reconeixement, autenticitat i alegria.

Des de la FIBS s’ha volgut celebrar d’una forma molt especial aquest aniversari, recordant els inicis d’aquella Llar la Mercè pionera, acollidora i que s’ha convertit en un referent al barri Gòtic. La FIBS se sent “molt honorada” que un dels pintors catalans de més renom internacional, Jordi Alumà, col·labori amb una obra que “ens commou a tots nosaltres” segons el director de la FIBS. Jordi Alumà, internacionalment reconegut com un dels màxims coneixedors de la tècnica del retaule, va ser l’autor al 1991 de la portada de la primera memòria d’activitats de la FIBS. 25 anys desprès, Alumà, ha volgut sumar-se a aquest aniversari, tan especial, donant una obra de la que es reproduiran 125 litografies.

Per la FIBS, la Llar La Mercè, és un dels seus projectes més especials, pels valors que representa, per la innovació, l’impuls de programes arrelats socialment i pels objectius que s’assoleixen dia a dia, compartits tots ells amb d’altres entitats col·laboradores i les institucions públiques de Catalunya.