El passat dilluns 9 de novembre, COHABITAC, associació de la qual la Fundació FiBS n’ha estat fundadora, ha presentat l’informe Reptes i Limitacions de la Promoció i Gestió de l’Habitatge de lloguer social a Catalunya

cohabitac FiBS habitatge social

L’informe, presentat per mitjà d’un Webinar patrocinat per l’il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona – ICAB i la Taula del Tercer Sector, ha resultat de la síntesi i diagnosi de la problemàtica que afecta a la Promoció d’habitatges de lloguer social. Aquest Informe ha esdevingut material imprescindible que hauran de tenir en compte les Administracions si volen realment resoldre el problema de la manca d’habitatge social de lloguer.

“… hem cregut oportú de posar en evidència en aquest document les limitacions i obstacles que el marc actual posa a la realització de l’activitat de promoció d’habitatge de lloguer a casa nostra. I, sobretot hem cregut necessari proposar les mesures que, al nostre entendre, serien òptimes per desencallar aquesta tasca que, tot i ser evidentment que es tracta d’ una responsabilitat pública, ens compet a tots, però de manera més específica a aquells que, com nosaltres, hem fet de la seva realització la nostra raó de ser.”   Veure l’informe

webinar Cohabitac foto Presidenta TaulaFRANCINA ALSINA Presidenta de la Taula del Tercer Sector Social

El webinar ha fet realitat el posicionament de COHABITAC com a Entitat amb la que caldrà comptar-hi sempre que es vulgui abordar el tema i qüestions referents a l’Habitatge Social al nostre País.

COHABITAC es va constituir com a Associació de Fundacions sense ànim de lucre, promotores i gestores de l’Habitatge Social, el 2003 pel llavors President de la Fundació Família i Benestar Social, Sr. Francesc Borrell, amb dues Fundacions i avui en són 12, havent promogut 10.000 habitatges de venda HPO i lloguer i administren i gestionen 3.500 habitatges de lloguer social.

El webinar, ha comptat amb intervencions destacades del President del Col·legi d’Economistes, Sr. Anton Gasol, i del Secretari de la Secretaria d’Hàbitat Urbà de la Generalitat de Catalunya, Sr. Albert Serra, on hi ha abocat l’agenda legislativa prevista pel Departament sobre Habitatge. Ha prezentat l’Acte, la Degana del Col·legi d’Advocats, Sra. Mª Eugència Gay, fent-ne de moderadora, i també el President de COHABITAC, Sr. Pere Esteve. L’Informe objecte del webinar l’ha exposat la Sra. Carme Trilla, Presidenta d’Habitat3,  i ha tancat l’Acte el Secretari de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats, Sr. Jesús Sànchez.

Des de COHABITAC continuem treballant per facilitar l’accés a un habitatge assequible, digne i adequat a totes les persones.

 

+info: Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona – ICAB