L’Edifici Adela Barquín crea un “Espai de Reflexions” dedicat a honorar a dones pioneres.

És un espai per a fer distinció al paper de les dones pioneres al llarg de la història fins a l’actualitat, contribuint a la millora dels drets humans i els beneficis d’aquestes lluites per a les societats.

Aurora Huerga, filla d’Adela Barquín, ha estat una de les primeres convidades a aquest nou espai, on es duran a terme xerrades, exposicions i esdeveniments dedicats a la participació de la comunitat de l’Edifici Adela Barquín, perquè s’impliquin i puguin promoure canvis favorables dins de l’entorn.

 

El 2017, Aurora Huerga va ser elegida secretària general de la Federació de Construcció i Serveis de Catalunya, convertint-se’n en la primera dona a ocupar aquest càrrec. La seva trajectòria està marcada pel seu activisme sindical i lideratge en diverses àrees dins de CCOO a Catalunya.

Habitatge i Comunitat: L’Edifici Adela Barquín

Aquesta promoció d’habitatge social i d’acompanyament a les persones grans, porta el nom de l’activista Adela Barquín, nascuda a Cantàbria i veïna de Sant Feliu fins a la seva mort el 2004. Va ser una activista incansable que va lluitar per millorar les condicions de vida de la gent de Sant Feliu.

La filla, Aurora Huerga, va compartir amb els veïns la inspiradora història de la seva mare amb la incansable dedicació a la causa de la comunitat. L’Aurora va destacar els desafiaments als quals es va enfrontar la seva mare i els assoliments que va obtenir en la seva lluita per la igualtat i els drets de la població (educació, salut, transport públic).

És un honor per a nosaltres que la filla d’Adela Barquín hagi compartit amb els veïns i veïnes de l’edifici la valuosa experiència de la seva mare. El seu relat commovedor i apassionat va subratllar la importància de reconèixer dones com la seva mare, bo i recordant els qui han dedicat les seves vides a la millora i progrés de la comunitat. En aquest sentit, la presència d’Aurora va representar un moment veritablement especial.

Un dels objectius de l’Edifici Adela Barquín és promoure la creació d’espais intermedis que serveixin com a punts de trobada entre les persones de la comunitat. L'”Espai de Reflexións” no sols ret homenatge a les lluitadores pels drets de les dones, sinó que també fomenta la unió i el diàleg entre veïns i veïnes.

Esperem que aquest “Espai de Reflexions” esdevingui un lloc de trobada per a l’intercanvi d’idees i peça d’interconnexió amb l’entorn comunitari de Sant Feliu de Llobregat.

 

Inauguració de l’Edifici Adela Barquín