LES CASES “MIQUEL” O COM CONTRIBUIR A L’EMPODERAMENT DE PERSONES VULNERABLES

La Fundació FiBS el juliol del 2007 accedeix a la propietat de dues cases , tipus “angleses” d’antics estiuejants barcelonins a Sant Boi de Llobregat del barri Marianao.

Les cases arriben a les nostres mans ja en molt mal estat, fruit d’una herència d’una ciutadana barcelonina, preocupada per les persones “pobres” de Barcelona. Aquestes cases estaven ocupades per veïns i sense cap manteniment, sinó tot el contrari, estaven en un estat lamentable de degradació.

FiBS després d’analitzar que les cases urbanísticament s’han de conservar i que la solució de fer-hi pisos nous de Protecció Oficial no és possible, refà un contacte que sempre ha estat viu, amb la Fundació Marianao. Fundació molt acreditada i solvent en el treball amb els joves, amb un actiu prou conegut de l’eficàcia dels seus tallers i de la seva labor en pro d’una joventut que restaria abandonada.

I així és com FiBS i MARIANAO signen el 30 de maig del 2016 un Conveni de Col·laboració.

Fundacio Marianao Fibs 3

Fundacio Marianao FibsAquest Conveni està fruitant mentre s’estan restaurant ambdues cases, a base de tallers d’oficis, bo i recuperant els elements modernistes de portes, vidres, fallebes, frontisses… I recuperant espais, als patis, i construint ambients per trobades.

Així joves provinents d’ambients nocius, i/o mancats de caliu familiar, retroben capacitats i els susciten responsabilitats que abans desconeixien.