Actualment hi ha dos factors que ens obliguen a destinar estudis, idees, projectes i recursos per atendre les necessitats de la Gent Gran. L’ allargament de la realitat i de l’esperança de vida de les persones jubilades i l’increment d’aquestes en solitud esdevinguda per manca de la parella que ja no els acompanya.

 

Aquests dos aspectes, sumant-hi la progressiva pèrdua de l’autonomia personal, la progressiva minva de contactes i relacions socials, la falta d’un projecte de vida per a la qual no s’estava preparat, incrementen paulatinament la inseguretat i l’aïllament de la persona on la soledat comença a mossegar i a fer mal. El silenci mental i emocional s’apodera progressivament de la ment. La vulnerabilitat truca a la porta. Les generacions posteriors -si n’hi ha- tenen la seva vida, els seus objectius que difícilment poden ser compartits, com no sigui que comptin amb tu per feines de suplència sense un contingut suficient per omplir de sentit una vida cada vegada més grisa i difusa.

A aquest col·lectiu cal afegir-hi una quantitat de persones que han viscut soles, provinents de separacions mantingudes, de pater/maternitats monoparentals, o de vides solitàries que mentre han gaudit d’una vida autònoma han omplert de contingut i de projectes que podien dur a terme. I ara, ja no.

Tot plegat configura un col·lectiu que a Catalunya se xifra en més de 175.000 persones en soledat no volguda, i el pitjor de tot és que es preveu que aquest col·lectiu, per mor de l’increment de l’esperança de vida pot créixer en percentatges escandalosos.

FiBS implicada a fons a viure i conviure amb aquestes persones, de forma especial, al Barri Gòtic de Barcelona, on hi tenim arrelada la Residència i Serveis Diürns La Llar la Mercè, però avui ja oberta a entendre i cercar de forma més general com poder participar en la solució d’aquests problemes, conscients que l’allargament de la vida és i ha de ser objectiu de joia i de benestar, vol contribuir a fer realitat aquests desitjos.

FiBS La Llar es vidaSi La Llar és Vida ha estat el nostre lema de treball creant habitatges per destinar a persones/famílies necessitades d’un sostre per acollir i fer possibles l’exercici de tots els drets de ciutadans, ara amb la suma de la nostra experiència en el seguiment i acompanyament de la vellesa, volem contribuir que la “vida sigui més Vida”.

Ben aviat podrem exposar un nou projecte que faci aquesta suma: Sostre i Acompanyament cap a una vellesa autònoma com més anys, millor, amb la joia de ser i sentir-se acompanyats per l’expertesa de FiBS, amb l’historial de més de 30 anys fent habitatge i acompanyant Gent Gran cap a una vellesa amb joia de viure.”