Primera pedra d’una nova promoció de lloguer social al barri de l’Eixample Sud del Prat de Llobregat

La promoció, de col·laboració publicoprivada entre l’Ajuntament del Prat de Llobregat i les fundacions Hábitat3 i Fundació Família i Benestar Social, comptarà amb 135 habitatges d’entre 1 i 3 dormitoris, amb la màxima qualificació energètica.

El projecte, amb un pressupost global de més de 19 milions d’euros, rebrà una subvenció de 4,8 milions provinents dels fons europeus Next Generation per promoure la innovació i sostenibilitat, i compta amb el finançament de l’Institut Català de Finances.

L’acte de col·locació de la primera pedra, va comptar amb la participació de l’alcalde Lluís Mijoler; la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Sra. Sílvia Grau i els presidents de la Fundació Hàbitat3 i  de la Fundació Família i Benestar Social, la Sra. Carme Trilla i el Sr. Josep M. Puig.

Aquesta promoció de lloguer social, ha estat possible gràcies al conveni establert entre l’administració pública i els entitats privades, una col·laboració que s’ha revelat com una fórmula efectiva per impulsar aquest tipus d’iniciatives socials i brindar una oportunitat real d’habitatge per a aquelles persones que més ho necessiten.

La promoció, situada en un solar municipal cedit per 75 anys a la cantonada formada entre Ronda Sud i Carretera de l’Aviació, consta de dos edificis, un de 6 plantes i un altre de 8, amb aparcament. N’hi haurà 19 habitatges d’una habitació (39,47 m2); 28 de dues habitacions (54,11 m2) i 88 de 3 habitacions (72,76 m2). Tots ells disposaran d’un bany, sala d’estar, menjador i cuina i una terrassa.

Els habitatges es destinaran a famílies sol·licitants d’habitatge protegit. La finalització de les obres està prevista per al 2026.

Les persones interessades en accedir a les nostres promocions de lloguer social han d’inscriure’s al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya.