Skip to main content

L’objectiu de la Llar la Mercè de la Fundació FIBS va més enllà de proporcionar serveis; ens dediquem a acompanyar les persones en el desenvolupament del seu propi pla de vida. Treballem per a construir entorns vitals i comunitaris accessibles i inclusius, on cada persona pugui florir en el seu propi entorn. Amb estreta col·laboració amb els serveis socials, de salut i el teixit comunitari del barri, teixim una xarxa de suport per a aquells que enfronten desafiaments socials, econòmics i de salut.

Aquest suport es concreta en el desplegament de tres programes singulars i un servei especialitzat dins de la cartera de serveis socials dirigits a persones adultes que requereixen atenció en el seu procés d’envelliment i/o fragilitat social.

Els programes i serveis són:

  • El SAFES (Servei d’Atenció a la Fragilitat i l’Exclusió Social), és un programa que dona suport a persones en situació de fragilitat i exclusió social, sense grau de dependència i amb dificultats de vinculació a qualsevol mena de servei o recurs.
  • Les LAE (Llars d’Acompanyament en l’Envelliment), és un programa que ofereix habitatges compartits per a proporcionar una Llar digna, assequible i segura a persones que necessiten suport, amb un model d’atenció que acompanya prioritzant l’autogestió i l’autodeterminació.
  • EntrenaMent: és un programa multicomponent d’intervenció precoç i amb caràcter preventiu en el deteriorament cognitiu i demències.
  • El Centre de Dia, és un servei d’acolliment diürn que cerca afavorir la recuperació i el manteniment del’autonomia personal i social, mantenint la persona en el seu entorn vital.

Evaluació anual dels programes

Per tal d’avaluar l‘impacte i el grau de satisfacció que perceben les persones que participen a Serveis LLar la Mercè, el 2024 hem realitzat una enquesta on s’han valorat aquests programes i serveis, excepte les persones que només participen en el programa de les LAE (aquesta valoració la publicarem pròximament).

L’enquesta s’administra un cop l’any, en aquesta ocasió el juny de 2024, i van respondre un 62,9% del total de persones que hi participen. Els resultats de l’enquesta en proporcionen informació valuosa sobre com les nostres intervencions influeixen en la vida de les persones que hi participen.

Resultats obtinguts:

  • Vuit de cada deu persones afirmen que les nostres activitats s’adapten als seus interessos, demostrant el nostre compromís amb la personalització i l’atenció en la pròpia persona. Aquest enfocament a mida és fonamental per ajudar cada persona a traçar i seguir el seu propi pla de vida.
  • La participació activa i l’empoderament són pilars del nostre programa: un 96,3% persones senten que la seva veu és escoltada i valorada. Aquest sentiment de pertinença i reconeixement és crucial per fomentar l’autoestima i el creixement personal, elements essencials en el desenvolupament d’un pla de vida significatiu.
  • La lluita contra la soledat no desitjada i l’exclusió social és una altra àrea on hem vist un impacte significatiu. El 85,2% persones se senten acompanyades a Llar la Mercè, un testimoni de l’èxit dels nostres esforços per crear connexions socials sòlides i duradores. Aquestes relacions no només combaten l’aïllament, sinó que també proporcionen un suport vital per a aquells que estan redefinint els seus objectius i aspiracions.
  • El benestar emocional, un component crucial de qualsevol pla de vida, ha millorat significativament per al 60% persones. Aquesta millora es reflecteix en diversos aspectes de les seves vides, des d’una major tranquil·litat i seguretat, fins a una millora en el seu estat d’ànim i d’oportunitats de relació amb els altres.
  • El 100% de les persones recomanarien els nostres serveis, amb tres quartes parts qualificant-los com a “molt bons”.

Aquests indicadors ens motiven a continuar treballant amb dedicació per oferir serveis de qualitat que promoguin el benestar integral de les persones.