Alfons Thió, va participar a la Jornada “El finançament de l’habitatge assequible, socialment desitjable: reptes i propostes” organitzada per la Fundació Hàbitat3

La jornada, moderada per Montserrat ParejaEastaway, codirectora de la Càtedra Barcelona d’Estudis d’Habitatge, va reunir destacats experts del sector per analitzar els desafiaments que implica la creació d’habitatges socials.

Durant el debat el gerent de la Fundació FiBS, Alfons Thió, va remarcar la necessitat de construir un model normatiu i financer perdurable per aconseguir un parc de lloguer social estable, creixent i intergeneracional. Va destacar que la falta de seguretat jurídica i bases sòlides i duradores impedeix la creació d’un procés de promoció efectiu, ja que els plans quadriennals no asseguren una continuïtat ni una seguretat jurídica. “Un procés de promoció es va a 5 o 6 anys. Comences amb uns plans determinats i quan construeixis ja hi ha altres plans diferents. O comencem amb unes sòlides bases i fixes o no anem a cap lloc”, va remarcar.

La jornada també va comptar amb la participació de Pere Picorelli, Coordinador de projectes de remodelació i programació d’habitatge en el INCASÒL; Eduardo Gutiérrez Sanz, subdirector general de Asociación Provivienda; Xavier González, de Serveis Econòmics i Financers/Serveis Generals del IMHAB; i Lourdes Ridameya Ametller, Cap de Promoció en l’Institut Català de Finances.

Vídeo de la jornada