La Fundació Família i Benestar Social posarà en funcionament 3 pisos al Gòtic sota criteris  d’Atenció Centrada a la Persona (ACP)

By febrer 23, 2018 Notícies

La FIBS preveient els nous marcs de relacions i amb l’experiència de 30 anys de dedicació en l’acompanyament a l’envelliment, ha destinat recursos econòmics i humans per posar en funcionament 3 pisos per atendre sis residents usuaris i beneficiaris de la tutela de la Llar La Mercè. Des de la FIBS es pretén que aquesta “prova pilot” sigui un punt de partida amb l’objectiu d’incorporar a aquest projecte més habitatges en aquesta modalitat. Amb una inversió inicial en rehabilitació per un import de 90.000 €, aquests pisos, situats al número 32 del carrer Escudellers, estaran habilitats a principis d’abril.

Per la FIBS la millor forma de donar respostes i tenir cura de les persones més vulnerables de la societat, la nostra gent gran, és amb “una gran dosi de compromís social i amb mirades innovadores i recursos creatius”. En aquest sentit, la Llar La Mercè, situada al barri Gòtic, aplica criteris d’Atenció Centrada a la Persona (ACP) fomentant l’empoderament de les persones usuàries, amb atenció especial al seu entorn immediat – la família, els veïns, els amics – col·laborant en la creació de xarxes de cooperació amb les institucions públiques i tots els actors implicats al barri, des de la farmàcia, al personal sociosanitari, als agents de barri o la guàrdia urbana i amb les entitats socials i veïnals. Garantir un envelliment amb dignitat, amb autonomia i llibertat, allargant, tant com es pugui, la residència a la llar pròpia, fent vida al barri, conservant l’entorn vital i quotidià, és l’objectiu primordial en totes aquelles accions que la FIBS desenvolupa en els seus projectes centrats en l’acompanyament de les persones grans en situació de vulnerabilitat.

Juntament amb les obres de remodelació de la Llar La Mercè i diverses actuacions d’habitatge social, la FIBS encara el 2018 amb molta força i il·lusió gràcies a un gran equip humà professional i una xarxa “molt vital” de persones voluntàries i entitats col·laboradores.