A la Residència Llar la Mercè acompanyem les persones amb demència amb tècniques de comunicació basades en l’empatia: la Validació és una d’elles

Aquest mètode, desenvolupat per Naomi Feil des dels anys 60, aporta un canvi de mirada en l’acompanyament a les persones desorientades. Es centra en l’adopció d’una actitud empàtica amb la persona, es recolza en una sèrie de principis i teories humanistes i utilitza tècniques i eines de comunicació verbal i no verbal pel seu desenvolupament.

validacio llar la merce residencia

El Mètode de Validació ens ajuda a veure des d’un altre enfocament aquelles situacions del dia a dia que esdevenen complexes per a les persones cuidadores.

Què fer davant una persona que ens demana sortir de la residència perquè ha d’anar a treballar?. O d’un altre que demana per la seva mare?.

Aquestes demandes poden suposar necessitats a satisfer per part de les persones desorientades; necessitat de sentir-se útils, ocupades i reconegudes o de sentir-se estimades i en seguretat, entre d’altres.

Quan les persones cuidadores donem valor a aquestes necessites, les escoltem i les acompanyem amb respecte, la persona desorientada probablement se senti acompanyada i no jutjada. Les persones cuidadores que han adquirit aquesta actitud empàtica, que requereix modular la nostra postura corporal, el to i el ritme de la veu i la nostra pròpia emoció, poden acompanyar i sostenir les situacions donades.

A la Residència Llar la Mercè, gràcies al canvi de mirada que ens ofereix el Mètode de Validació, tenim l’oportunitat de construir vincles més autèntics i igualitaris amb les persones que atenem.

 

Principis del Mètode de Validació:

1️⃣ Primer Principi

2️⃣ Segon Principi

3️⃣ Tercer Principi

4️⃣ Quart Principi

5️⃣ Cinquè i sisè Principis

7️⃣ Setè Principi

8️⃣ Vuitè Principi

9️⃣ Novè Principi

🔟 Desè Principi

1️⃣1️⃣ Onzè Principi