El passat 30 de gener, el nostre projecte Adela Barquín d’habitatge social i acompanyament a persones grans va rebre la visita de l’alcaldessa Lourdes Borrell, de Sant Feliu de Llobregat, del regidor de Dret a l’Habitatge, Jaume Manyoses, i de la Regidora de la Gent Gran, Margarita Llongueras en una jornada molt emotiva protagonitzada per la nova comunitat que s’ha creat en l’Edifici Adela Barquín.

La col·laboració publicoprivada entre la fundació i l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha estat fonamental per a l’èxit d’aquesta iniciativa, que compleix el seu primer any de vida. Els veïns i veïnes van obrir les portes de les seves llars per a compartir amb l’alcaldessa les experiències al llarg d’aquests primers mesos.

L’alcaldessa Borrell va emfatitzar la rellevància d’aquest model d’habitatge, assenyalant que es tracta de “pisos assistencials, amb espais adequats que permeten viure amb dignitat, i amb un model que no obliga a vendre els seus pisos a les persones que els tenen i ofereix un espai a aquelles persones que no el tenen”.

El president de la Fundació FiBS, Josep Maria Puig; el gerent, Alfons Thió i la directora de l’edifici Adela Barquín, Laura Parrado, van acompanyar a l’alcaldessa durant la visita, convidant-la a conèixer detalladament les instal·lacions del projecte. Durant la jornada, es va emfatitzar l’objectiu principal del projecte: proporcionar un entorn que permeti a les persones viure de manera autònoma.

L’alcaldessa Borrell va recórrer no sols els espais físics de l’edifici, sinó també el teixit humà que dona vida al projecte comunitari ple d’històries de superació, amistats que han florit en aquest entorn i la sensació de pertinença a una comunitat compromesa.

El president de la fundació va subratllar: “L’objectiu és viure de manera autònoma. Aquest projecte s’ha realitzat perquè pugueu viure de manera autònoma a casa vostra, amb el vostre ritme de vida i amb el vostre projecte de vida. Un dels factors que més envelleix és la solitud no desitjada.”

En el seu primer any de vida, el projecte “Adela Barquín” aconsegueix el 100% d’ocupació, consolidant-se com un referent en promocions d’habitatge social amb acompanyament per les persones grans en aquest municipi.

Si estàs interessat/a a accedir a la llista d’espera d’aquesta promoció, has d’estar inscrit/a en el Registre de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial de Catalunya (RSHPO) i enviar una instància genèrica a l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.