Amb molta il·lusió hem lliurat les claus de les noves Llars d’Acompanyament: Habitatges compartits per a persones en situació de fragilitat i exclusió social

llars claus FiBS gent gran gente mayor

Les persones usuàries reben les claus dels nous Habitatges compartits destinats a proporcionar una llar digna i assequible a majors de 55 anys en situació de fragilitat i exclusió social del Barri Gòtic, alhora que es proporciona un acompanyament i suport social i sanitari per a revertir les condicions de vulnerabilitat i exclusió.

Aquest projecte, iniciat el 2018 amb el programa Teixim Barri, l’hem incrementat amb més habitatges amb un conveni amb la Congregació de les Germanes Hospitalàries de la Santa Creu per lluitar contra l’infra-habitatge i la greu gentrificació que s’està produint al Barri Gòtic. Ara, en el 2020, la necessitat d’habitatge digne i assequible de persones/unitats familiars en situació de vulnerabilitat i exclusió social ens porta a destinar pisos d’aquesta nova etapa a famílies en risc d’exclusió que ho necessitin.

Les obres pas a pas

Un cop acabades les obres, realitzades gràcies a la col·laboració de la Fundació CMJ Godó, hem rebut de la mà de la Gna. Mercè Arimany Pujol i de Daniel Orpí Marrero les claus dels nous pisos destinats al nostre projecte Llars d’Acompanyament.

Els pisos rehabilitats, propietat de les Germanes Hospitalàries de la Santa Creu, seran gestionats per la Llar la Mercè, que promou la vinculació de les persones allotjades a les Llars d’Acompanyament amb el Servei d’atenció a la fragilitat i l’exclusió SAFES per tal de garantir la continuïtat assistencial, i promoure el procés d’inclusió i participació en la ciutadania.

Del carrer Escudellers al carrer Rull

Amb les Llars d’Acompanyament volem impulsar l’accés a l’habitatge, amb perspectiva comunitària i inclusiva i atenció articulada i de proximitat. Una nova etapa d’aquest projecte rebre als nous inquilins que anteriorment vivien al carrer Escudellers i ara podran continuar vivint al seu barri, amb els vincles relacionals que els donen estabilitat i sentit de pertinença.

Som notícia!

Un equip de Betevé ens visita per parlar de les noves Llars d’Acompanyament: “Per aconseguir un benestar propi, primer cal cobrir aquestes necessitats bàsiques que passen per l’alimentació, l’habitatge”. Ariadna Ortega, treballadora social de la Fundació FiBS ho explica: http://bit.ly/FibsBeteve.

Amb les noves Llars d’Acompanyament fem un pas endavant per adreçar aquests habitatges als sectors de població més vulnerables.

la llar es vida FiBS gent gran gente mayor