Les Llars d’Acompanyament són Habitatges compartits per a proporcionar una llar digna i assequible a persones majors de 55 anys en situació de fragilitat i exclusió social del Barri Gòtic, alhora que es proporciona un acompanyament i suport social i sanitari per a revertir les condicions de vulnerabilitat i exclusió. Amb les Llars d’Acompanyament volem impulsar l’accés a l’habitatge, amb perspectiva comunitària i inclusiva i atenció articulada i de proximitat.

A les Llars d’Acompanyament fem asamblees per aconseguir que les persones que conformen les unitats de convivència mantinguin relacions de bon veinatge, suport mutu i sentit de pertinença a un grup. Les persones usuàries participen en les preses de decisions de la seva quotidianitat.

Pas a pas

Aquest projecte, iniciat el 2018 amb el programa Teixim Barri, l’hem incrementat amb més habitatges amb un conveni amb la Congregació de les Germanes Hospitalàries de la Santa Creu per lluitar contra l’infra-habitatge i la greu gentrificació que s’està produint al Barri Gòtic. Un cop acabades les obres, realitzades gràcies a la col·laboració de la Fundació CMJ Godó, hem rebut de la mà de la Gna. Mercè Arimany Pujol i de Daniel Orpí Marrero les claus dels nous pisos destinats al nostre projecte Llars d’Acompanyament.

Els pisos rehabilitats, propietat de les Germanes Hospitalàries de la Santa Creu, són gestionats per la Llar la Mercè, que promou la vinculació de les persones allotjades a les Llars d’Acompanyament amb el Servei d’atenció a la fragilitat i l’exclusió SAFES per tal de garantir la continuïtat assistencial, i promoure el procés d’inclusió i participació en la ciutadania.

Del carrer Escudellers al carrer Rull

Una nova etapa d’aquest projecte rebre als nous inquilins que anteriorment vivien al carrer Escudellers i ara podran continuar vivint al seu barri, amb els vincles relacionals que els donen estabilitat i sentit de pertinença.

Som notícia!

Un equip de Betevé va visitar les Llars d’Acompanyament: “Per aconseguir un benestar propi, primer cal cobrir aquestes necessitats bàsiques que passen per l’alimentació, l’habitatge”. Ariadna Ortega, treballadora social de la Fundació FiBS ho explica: http://bit.ly/FibsBeteve.

 

 

la llar es vida FiBS gent gran gente mayor