El Consell de l’Habitatge Social de Barcelona (CHSB) va celebrar el 13 de novembre el seu ple ordinari, presidit per la primera tinenta d’alcaldessa, la Sra. Laia Bonet, i copresidit per la consellera d’Habitatge de la Generalitat, la Sra. Marina Berasategui.

En l’acte, les autoritats presents van coincidir en la necessitat d’incrementar el parc d’habitatge social a la ciutat. Actualment, se situa al voltant de les 11.500 habitatges (1,3%).

La Sra. Laia Bonet va remarcar el desafiament que suposa aquesta tasca i va animar totes les persones i entitats que puguin contribuir-hi a remar en la mateixa direcció.

D’altra banda, la Sra. Marina Berasategui va expressar, fora de la Sessió, la seva preocupació pels fons d’habitatge dels Fons Next Generation (FNG) que podrien quedar sense aplicar si el Govern central és molt estricte en l’aplicació dels terminis previstos. La consellera va assegurar que està treballant per flexibilitzar aquests terminis i aplicar-los a noves promocions que, fins al moment, no han pogut entrar al programa.

El comissionat d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, el Sr. Joan Ramon Riera, també es va referir al dèficit d’habitatge social a la ciutat. Va defensar la col·laboració publicoprivada que permeti garantir un creixement quantitatiu important durant els pròxims quatre anys i ha fet referència a la reunió del Conveni ESAL del proper dijous dia 16.

En la part de les intervencions dels representants dels grups de treball del CHSB, el vicepresident primer del consell, president de la Fundació FiBS, el Sr. Josep Maria Puig, va destacar l’èxit de l’International Social Housing Festival celebrat el passat mes de juny a Barcelona. El president de la FiBS va posar en valor els aspectes del congrés que han inscrit la ciutat al mapa europeu de l’habitatge social.

Al final del ple, hi va haver un torn de paraules en què es van comentar i preguntar qüestions sobre l’aplicació de la disposició del 30% a habitatge de lloguer social. Joan Ramon Riera va manifestar que s’ha nomenat Carme Trilla, Presidenta de l’ O-HB (L’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona), com a responsable d’un comitè d’experts que elaborarà propostes sobre com encarrilar aquesta mesura.

El Consell de l’Habitatge Social de Barcelona (CHSB)

El CHSB és un òrgan consultiu i de participació del Consorci de l’Habitatge de Barcelona. El seu objectiu és fer el seguiment de les polítiques d’habitatge de la ciutat i promoure la participació ciutadana en aquest àmbit.