“La Gran Família del Gòtic”: tota una experiència intergeneracional

By novembre 30, 2016 Notícies

El dimecres, 7 de desembre, a la Biblioteca Andreu Nin,  tindrà lloc la presentació del conte editat per la Fundació Família i Benestar Social (FiBS): “La Gran Família del Gòtic”. Aquest conte “intergeneracional” és el fruit de la col·laboració entre els nens i nenes de l’Escola Sant Felip Neri i les persones residents de la Llar la Mercè.

Durant tot un curs escolar (2015/2016), s’ha impulsat aquesta iniciativa, un programa educatiu per facilitar l’encontre entre persones de diferents generacions per tal d’aconseguir, no només beneficis individuals, sinó també socials, posant l’accent en la ”intergeneracionalitat” com a factor de solidaritat, vincle, cohesió social, enriquiment en la comprensió del cicle vital i com a exercici de transmissió cultural per a la recuperació de la memòria de la història popular i quotidiana del barri Gòtic. D’aquí va sorgir la idea de fer “un conte viatger” redactat “a dues mans” entre l’alumnat de la Sant Felip Neri i les persones residents de la Llar.

Per la FiBS, el conte “La Gran Família del Gòtic” ha significat tot un repte, innovador i emocionant per a totes les persones que han participat en la seva elaboració. Per Alfons Thió, director de la FiBS “el conte ens ha arrelat encara més a la realitat del barri i estem molt satisfests d’aquesta experiència, que volem compartir amb tothom”. El resultat ha estat un conte divertit, original, que tambè ha estat il.lustrat per alumnes i del que tothom podrà gaudir coneixent les aventures “de la vida quotidina” dels nens i nenes i avis i àvies del barri. Per l’edició final s’ha comptat amb la col.laboració de la il.lustradora Carol Bernabeu, autora de la portada i contraportada i l’escriptora Mariona Masferrer.

La FiBS us convida a aquesta presentació:

Dimecres, 7 de desembre a les 11 h del migdia a la Biblioteca Gòtic – Andreu Nin (Rambla, 32 – Ciutat Vella)