Adela Barquín

Habitatge social i acompanyament en el envelliment

El 2022 hem inaugurat l’edifici Adela Barquín, el primer projecte que reuneix les nostres funcions: promoció i gestió d’habitatges de lloguer i l’acompanyament de persones majors. És un projecte de 90 habitatges de lloguer social amb acompanyament en l’envelliment.

Projecte Adela Barquin - FIBS

Promoció de l’envelliment actiu

El nostre projecte promou la creació d’espais intermedis que serveixin com a punts de trobada, on es comparteixin activitats relacionades amb la cura i la salut. A més, fomentem iniciatives de suport mutu i reciprocitat. Aquesta combinació d’infraestructures ens permet centrar-nos a promoure l’envelliment actiu, entès com “el procés d’optimització de les oportunitats de salut, participació i seguretat per millorar la qualitat de vida a mesura que les persones envelleixen” (OMS, 2020).

Participació comunitària

Donem suport a la responsabilitat de les persones per participar en aspectes de la vida comunitària, promocionant l’assistència a les reunions veïnals mensuals, la participació en la comunitat i brindant oportunitats per a millorar les condicions socials i afavorint el desenvolupament d’itineraris vitals.

Projecte Adela Barquin - FIBS

Espais per fomentar les relacions

A l’edifici Adela Barquín, hem dissenyat amb cura diversos espais per fomentar les relacions entre els nostres veïns i veïnes:

  • Sala Polivalent: un espai versàtil que s’adapta a diverses activitats i reunions comunitàries.
  • Espais de repòs i contacte: àrees acollidores dissenyades per al descans i la trobada entre veïns.
  • Balcons amplis a cada Llar: cada habitatge compta amb balcons amplis per gaudir de l’aire lliure i socialitzar.
  • Dues grans terrasses: amb diferents vistes i orientacions.

Un equip professional inclusiu

El nostre equip professional, format per una treballadora social, una dinamitzadora i un conserge, fa de l’Adela Barquín un entorn vital i comunitari inclusiu, acollidor i accessible. Fomentem l’autonomia i la permanència de les persones al seu entorn habitual, promocionant les relacions veïnals i la participació en la comunitat.

Acord de col·laboració

Aquesta promoció és el resultat d’un acord de col·laboració publicoprivada entre l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i la Fundació FiBS.

Les entitats privades tenim la capacitat de proporcionar una major quantitat de recursos i experiència en la construcció i el manteniment d’habitatges.

D’altra banda, els organismes públics poden establir polítiques i regulacions que protegeixin els drets dels arrendataris i assegurin que els habitatges es construeixin d’acord amb els estàndards adequats.

Els habitatges

Les unitats són d’1 habitació amb una superfície útil que oscil·la entre 40 m² i 50 m². Algunes inclouen plaça d’aparcament i traster. Els veïns i veïnes tindran accés a serveis bàsics com:

  • Servei de consergeria
  • Neteja dels espais comunitaris
  • Manteniment preventiu i correctiu de l’edifici

L’edifici Adela Barquín està ubicat a la confluència dels carrers Clementina Arderiu i Marquès de Monistrol.

 

Finançat per la Unió Europea – Next Generation EU