Què fem

Habitatge Digne

Facilitem habitatge social de lloguer, en aquells municipis on hi ha una necessitat manifesta d’habitatge.

12-promocions16 promocions acabades arreu de Catalunya amb un total de 650 habitatges

Fem especial atenció a la promoció d’habitatges de lloguer per a gent jove, a fi de facilitar‐los el primer accés a una vivenda digna.

19-habitatges41 habitatges destinats a inclusió social

Col·laborem amb entitats dedicades a treballar amb persones en risc d’exclusió, facilitant habitatge en condicions avantatjoses.

Evolució del parc de lloguer 2005-2023

95

20%

103

12%

170

26%

200

33%

200

33%

250

43%

290

51%

360

67%

440

85%

518

90%

650

100%

Habitatge Digne

Ens preocupem de la gent gran i de les persones en situació de vulnerabilitat del Barri Gòtic, procurant‐los un espai de vida en el que puguin mantenir el nivell més elevat possible d’autonomia.

Els serveis que oferim són

4-1 llar residencia

25
Places de residència
4-2 llar centre dia
30
Places de centre de dia
4-3 llar infermeria
10
Places de suport d'infermeria
4-4 llar tallers
600
Places anuals en els diferents tallers
4-5 llar dutxa
2000
Serveis anuals de dutxes
4-5 llar apats
1825
Àpats

Com ho fem

 • Destinant un 10% de les noves promocions de lloguer a persones o famílies amb risc d’exclusió, a través de la intervenció d’entitats especialitzades com Caritas, que en fan un seguiment social professionalitzat.

 • Gestionant la Llar la Mercè, una entitat totalment integrada en el Gòtic de Barcelona, que treballa en xarxa amb els serveis socials de l’Ajuntament i amb els serveis sanitaris del barri. Amb tots ells fem una tasca de prevenció i acompanyament de veïns del barri amb dificultats de mobilitat o salut.

 • A la Llar la Mercè proporcionem un tracte directe i personal, amb un model d’atenció centrat en la persona.

 • Potenciem actituds positives, interaccionant amb calidesa, suport, respecte, acceptació, reconeixement, autenticitat i alegria.

Habitatges de protecció oficial i lloguer social

La Fundació disposa de més de 610 habitatges de lloguer, repartits entre les següents poblacions:

Barcelona, Gavà, Guissona, L’Hospitalet de Llobregat, Palau-saverdera, Reus, Rubi, Sant Feliu de Llobregat, Sant Hilari Sacalm, Sant Pere de Torelló, Santa Coloma de Queralt, Sitges, Solsona, Terrassa, Torelló, Vilafranca del Penedès.

Els serveis que oferim als nostres usuaris, es basen en:

 • Processos d’adjudicació públics i transparents.

 • Acompanyament en els casos de dificultat, amb un servei d’orientació per a la inscripció en el registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial.

 • Administració d’una forma propera dels habitatges de lloguer, mitjançant el contacte directe entre arrendatari i arrendador, amb una atenció personalitzada per a la solució d’incidències.

 • Sense costos d’intermediació.

 • Servei d’orientació i intermediació per a l’obtenció d’ajudes per al pagament del lloguer.

 • Reserva d’un mínim d’un 10% de les noves promocions de lloguer a persones o famílies amb risc d’exclusió, a través de la intervenció d’entitats especialitzades com Caritas, que en fan un seguiment social professionalitzat.

 • Facilitar beques per al pagament del lloguer als arrendataris amb greus dificultats econòmiques.

Em vaig trobar en un moment crític de la meva vida i aquest pis em va ajudar a millorar l’autonomia i la qualitat de vida. Es una passada de pis! Quadrat amb portes corredisses. La distribució excel·lent! El barri és pla i molt accessible, tot i que jo venia d’un altre barri que m’agradava molt, ara no canviaria per res.

Matilde Mediano

FIBS m’ha ajudat a tirar endavant la meva vida i la dels meus fills, reajustant el lloguer del meu pis quan les circumstàncies eren adverses. Estic súper contenta i molt agraïda!

Carolina Ruiz