Des de Serveis Llar la Mercè, promovem activitats, projectes i accions que vinculin a les persones que participen en el servei, a la vida quotidiana del barri Gòtic

Valorant la demanda que sorgeix com a proposta des d’un grup de persones que atenem, plantegem la iniciativa de desenvolupar una activitat que consisteix a fer diferents activitats esportives en el gimnàs del barri i d’aquesta manera treballar la integració en la comunitat.

femesport fibs llar la merce 1Col·laboració i proximitat

El gimnàs CEM COLOM compta amb un departament social que neix en 2006 amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats socials del territori, en tots aquells col·lectius, entitats, associacions i serveis que compten amb persones vulnerables per a fer de l’esport una eina d’integració i de millora de la qualitat de vida de tota la població del nostre entorn, atenent a gairebé 3.000 persones anualment.

El CEM COLOM participa en les xarxes socials del barri a través de les comissions i plataformes comunitàries amb les entitats, dissenyant noves propostes educatives amb la finalitat d’aconseguir una inclusió social a través de l’esport.

El projecte

Amb l’objectiu de fomentar l’esport com una eina per a afavorir la inclusió social i el benefici per a la salut física i mental, Serveis Llar la Mercè de la Fundació FiBS i CEM COLOM iniciem el projecte de col·laboració FEM ESPORT AL BARRI que pretén:

  • Millorar, mitjançant l’esport, la dimensió social-comunitària, afectiva-emocional i l’adquisició de rutines i hàbits.
  • Potenciar una relació positiva entre les persones que formen part del grup que realitza l’activitat.
  • Crear, a través de l’esport, l’adquisició de noves habilitats que poden ser posades en pràctiques en la vida quotidiana.
  • Motivar a les persones que atenem, a través de les diferents activitats esportives, amb la finalitat que se sentin autofetes i incloses en la societat.

femesport fibs llar la merce 5

FEM ESPORT AL BARRI consisteix en realitzar diferents activitats esportives en grups de 10 persones, una vegada per setmana, en el gimnàs CEM COLOM del barri Gòtic. Les activitats estaran dirigides per un tècnic esportiu del gimnàs i el suport d’un professional del SIAEC de Serveis Llar la Mercè.

Volem que les persones a les quals atenem, a través de la pràctica esportiva, vegin afavorida la seva integració mitjançant la consecució de nous hàbits i beneficis tant físics com psicològics.

Comencem amb il·lusió aquest nou projecte!