COHABITAC, la coordinadora de fundacions promotores i gestores d’habitatge social de lloguer a Catalunya, celebra amb orgull els seus primers 20 anys d’incansable tasca.

La Fundació FiBS és una de les fundadores i membre actiu de COHABITAC, i estem entusiasmats de compartir l’impacte positiu que la coordinadora ha tingut en aquesta trajectòria.

Al llarg d’aquestes dues dècades, les fundacions membres de COHABITAC hem contribuït significativament a la promoció d’aproximadament 10.000 habitatges socials. En l’actualitat, gestionem més de 4.000 habitatges de lloguer social, la qual cosa representa aproximadament el 10% del parc d’habitatges socials de lloguer a Catalunya. Això demostra el compromís constant de la nostra entitat en la lluita contra l’exclusió residencial.

A més, estem orgullosos de comptar amb la capacitat operativa necessària per augmentar el parc d’habitatges de lloguer social d’obra nova en més de 1.000 habitatges a l’any, sempre que es compleixin les condicions necessàries, com l’existència de sòl, subvencions i finançament.

COHABITAC està formada per 16 fundacions amb un objectiu comú: lluitar contra l’exclusió residencial i els seus efectes mitjançant la promoció, rehabilitació, cessió, compra i gestió d’habitatges de lloguer. A més, oferim solucions integrals que aborden una àmplia gamma de necessitats d’habitatge i acompanyament social.

Col·laborem estretament amb les administracions públiques, incloent-hi la Generalitat i els ajuntaments, que han dipositat la seva confiança en nosaltres per dur a terme projectes d’obra nova, rehabilitació, adquisició i mobilització d’habitatges, així com la gestió d’habitatges en el sector privat. A més, treballem en col·laboració amb entitats del tercer sector social, fomentant iniciatives publicoprivades que faciliten l’adquisició i provisió d’habitatges arreu del territori per a aquestes organitzacions.

Aquest vintè aniversari és una ocasió especial per celebrar els èxits dels últims 20 anys i mirar cap al futur amb optimisme. Us convidem a unir-vos a nosaltres el proper 29 de novembre a les 10al Hub Social de la Fundació Bofill per commemorar aquesta fita.

Podeu inscriure-us a través d’aquest enllaç abans del 23 de novembre.

Descarrega el programa de l’acte

Esperem comptar amb la vostra presència en aquest esdeveniment que celebra el nostre compromís constant amb l’habitatge social a Catalunya.