El Servei de Salut Neurocognitiva de FiBS va ser l’encarregat de dinamitzar la sessió del passat dimecres en el marc de la IV Escola d’Envelliment Saludable del Gòtic

fibs liar la merce escola envelliment goticLa Núria Bayarri, neuropsicòloga, i l’Andrea Mur, infermera, varen presentar la xerrada titulada “Respiració i meditació: implicacions en la salut cerebral”.

Durant la sessió es van presentar les bases neurocientífiques de la influència de la respiració en l’atenció, la memòria i les emocions. Es va abordar com la respiració és un element per a l’atenció plena i la meditació.

fibs llar la merce salut neurocognitiva2I tot això amb una visió pràctica, realitzant exercicis in situ on els participants van comentar experimentar un estat de calma mental i física, així com oferint propostes molt senzilles i efectives per a posar en pràctica en el dia a dia incloent-los en les seves rutines i obtenir aquests beneficis.

fibs llar la merce salut neurocognitiva3

fibs llar la merce salut neurocognitiva3

Els pilars fonamentals i distintius del Servei de Salut Neurocognitiva de la Fundació FiBS – Llar la Mercè són:

  • Atenció integrada sociosanitària des de la comunitat
  • Atenció centrada en la persona i la família
  • Contínuum assistencial
  • Treball en xarxa

Aquest servei ens permet acompanyar a les persones que presentin problemes de deteriorament cognitiu i les seves famílies des dels seus inicis, implementant un augment d’intensitat d’atenció i suport social a mesura de l’evolució del deteriorament cognitiu i la necessitat de suports canviants.

Compta amb el suport de la Fundació CMJ Godó, la Agència de Salut Pública de Barcelona, Districte de Ciutat Vella, Ajuntament de Barcelona i Fundació La Caixa.