Què fem
Llar la Mercè

La Llar la Mercè és una entitat totalment integrada al Gòtic de Barcelona, que treballa en xarxa amb els serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona i amb els serveis sanitaris del barri. Amb tots ells fem una tasca de prevenció i acompanyament de veïns del barri amb dificultats socials, econòmiques i de salut.

Construïm entorns vitals i comunitaris més accessibles, acollidors i inclusius, que promouen l’autonomia i la permanència de les persones en el seu entorn habitual, fomentant les relacions veïnals i la participació en la comunitat.

Llar la Mercè ha desenvolupat diversos àmbits que conformen una continuïtat assistencial: SERVEIS i RESIDÈNCIA

Serveis
Llar la Mercè

Actualment, desenvolupem 5 línies d’actuació que permeten que la persona pugui dissenyar el seu projecte de vida, el seu itinerari, juntament amb els seus actius: família, xarxa de suport i xarxa professional.

Servei Salut Neurocognitiva

És un servei especialitzat que ofereix un conjunt d’actuacions: promoció de la salut neurocognitiva i emocional des de l’àmbit comunitari, prevenció i detecció precoç del deteriorament cognitiu, atenció i tractament del deteriorament cognitiu i les demències i la promoció del benestar i de la qualitat de vida de les persones afectades i les seves famílies. Aquest servei compta amb el suport de la Fundació CMJ Godó.

S’articula en 3 nivells d’atenció:

ActivaMENT: Programa d’intervenció psicosocial basat en l’apoderament i el foment de la participació social i comunitària per a un envelliment actiu i saludable

EntrenaMENT: Programa terapèutic d’estimulació global

Tallers i activitats d’acompanyament a familiars de persones amb dependència

servei atencio fragilitat fibs
Servei d’Atenció a la Fragilitat i l’Exclusió Social

Atenció diürna, que presta cobertura a les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene, atenció sociosanitària, atenció socioeducativa i atenció psicosocial. Adreçat a persones a partir de 55 anys en situació de fragilitat i exclusió social del barri, sense grau de dependència, i amb dificultats de vinculació a qualsevol tipus de servei o recurs.

Compta amb el suport econòmic de:

  • Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Ajuntament de Barcelona
  • Departament Drets Socials, Generalitat de Catalunya a càrrec del 0,7 IRPF
Centre de Dia

Servei social especialitzat inclòs en la cartera de serveis socials.
13 places col·laboradores del Departament Drets Socials, Generalitat de Catalunya.
També amb disponibilitat de places privades.

llar acompanyament fibs
Llars d’acompanyament

Habitatges compartits per a proporcionar una Llar digne i assequible a aquelles persones majors de 55 anys en situació de fragilitat i exclusió social del barri, alhora que es proporciona un acompanyament i suport social i sanitari per a revertir les condicions de vulnerabilitat i exclusió.

Compta amb el suport de:

  • Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Ajuntament de Barcelona
  • Generalitat de Catalunya, Departament de Drets Socials amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF
  • Diputació de Barcelona
  • Agència de l’Habitatge de Catalunya
Acció Comunitària

Oferim perspectives per entendre i millorar l’entorn en el qual vivim. Desenvolupem intervencions adreçades a la millora de l’entorn vital i comunitari promovent un barri per a totes les edats: Taula Tècnica d’Envelliment del Gòtic, activitat “Mou-te amb 6 potes” entre altres.

Subvencions del Districte de Ciutat Vella, Ajuntament de Barcelona.

Residència
Llar la Mercè

Acompanyem i tenim cura de les persones grans que viuen a la Residència a partir d’un model centrat en la persona. Entenem l’acompanyament a la persona com un procés respectuós, on tenim en compte el passat i la seva història de vida per saber allò que van ser, i les seves necessitats, preferències i desitjos perquè pugui ser subjecte actiu de la seva vida.

La missió de la Residència Llar la Mercè es basa en la construcció d’un present grat on la persona pugui viure el seu dia a dia de la millor manera.

Com?

Redactem la seva història de vida juntament amb el/la familiar de referència (en cas que hi hagi). Això ens permet conèixer tot allò que ha viscut la persona al llarg de la seva vida i poder fer un acompanyament de qualitat.

Les persones usuàries participen en l’elaboració del seu PIAI (Programa Interdisciplinari d’Atenció Individualitzada) amb la finalitat de poder establir uns objectius de treball tenint en compte els desitjos de la pròpia persona.

Utilitzem el Mètode de Validació per a tractar amb persones amb demència a partir del reconeixement de les seves emocions, facilitant així que se senti recolzada. Tot l’equip té formació en aquest mètode de comunicació.

Les persones que viuen a la Residència tenen un/una professional referent que fa un acompanyament individualitzat i atén les necessitats i desitjos personals de cadascuna d’elles.

Estem oberts a la nostra comunitat. Rebem a les famílies i les convidem a participar en les nostres activitats i a participar en la realització dels PIAI’s, etc.

Afavorim que les persones puguin continuar mantenint les seves xarxes socials. La majoria de persones que viuen a la Residència són del barri Gòtic. Fem sortides pel nostre barri, compartint l’espai amb la resta de veïns i veïnes.

Ens coordinem i treballem en conjunt amb la resta d’entitats socials del barri.

Formem part de
La Taula d’envelliment del Gòtic
La Junta directiva de Feate (Patronal de les entitats no lucratives d’atenció a la gent gran)

Participem
En l’escola d’envelliment del Gòtic

Compartim espai amb
L’Associació de Veïns del Gòtic

Desenvolupem
Un programa intergeneracional amb l’escola Sant Felip Neri


A Llar la Mercè comptem amb 25 places concertades amb el Departament de Drets Socials, Generalitat de Catalunya.

Per a accedir a la Residència has de dirigir-te als Serveis Socials.