Què fem
Llar la Mercè

La Llar la Mercè és una entitat totalment integrada en el Gòtic de Barcelona, que treballa en xarxa amb els serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona i amb els serveis sanitaris del barri. Amb tots ells fem una tasca de prevenció i acompanyament de veïns del barri amb dificultats socials, econòmiques i de salut.

A la Llar la Mercè, proporcionem un tracte directe i personal, amb un model d’atenció centrat en la persona i potenciem actituds positives, interaccionant amb calidesa, suport, respecte, acceptació, reconeixement autenticitat i alegria.

Hem estat pioners dintre del sector en l’atenció centrada en la persona i actualment som un dels centres pilot que pren part en un projecte liderat per la Fundació Alzheimer Catalunya, de treball amb persones amb demència. També mantenim acords de formació i col·laboració amb la Universitat Abad Oliva i l’Escola d’ArtTeràpia.

Així mateix, som un centre obert a compartir el nostre treball, amb tots aquells que desitgen conèixer una altra manera d’acompanyar el procés d’envelliment.

Llar la Mercè ha desenvolupat diversos àmbits que conformen un contínuum assistencial:

Serveis Unitaris:
· Dutxes
· Menjador
· Tallers
· Suport psicosocial
Servei d’atenció a la fragilitat
i a l’exclusió:
· Atenció a persones grans en situació de fragilitat i risc d’exclusió social però sense grau de dependència
Servei de centre de dia:
· Capacitat de 30 places
Servei de Salut Neurocognitiva:
· Conjunt d’actuacions de prevenció del deteriorament cognitiu i promoció de la salut Neurocognitiva, d’atenció i tractament del deteriorament cognitiu i les demències, i la promoció del benestar i de la qualitat de vida de les persones afectades i les seves famílies.
Servei de residència assistida:
· Capacitat de 25 places concertades

Estic molt contenta perquè veig a la meva mare contenta. Són molt carinyoses amb ella. El tracte és molt bo i els avis es senten feliços! La meva mare amb 90 anys ajuda a parar les taules, la fan sentir útil i necessària. Per ella això és molt important! Mai vol fer tard a la seva tasca al menjador!

Montse Martos

Mi madre lleva dos años en el centro de día, va muy contenta. El trato es muy profesional y humano y el ambiente muy familiar. Siempre están pendientes de ella y establecen muy buena comunicación con la familia, cualquier incidente o cambio en el estado de ánimo avisan enseguida. Los ejercicios y clases para mejorar su calidad de vida y memoria le son muy útiles

Carmen García